Make your own free website on Tripod.com

ELBASANI

EKONOMIA
HOME
POZITA GJEOGRAFIKE
HISTORIA
EKONOMIA E ELBASANIT
FAQJA E KONTAKTIT
FOTOGRAFI TE QYTETIT
CHAT
LIBRI I MIQVE
SHTYPI SHQIPETAR
NUMERATORI TELEFONIK
Rrethi i Elbasanit ka qene konsideruar ne te kaluaren jo te larget si zona me e rendesishme ekonomike e Shqiperise,kryesisht per industrine e tij te rende.Kjo industri nuk ishte e bazuar ne kritere ekonomike dhe nuk mundi ti rezistoje kohes se sotme.
Aktivitetet industriale perfaqsohen nga uzina e elikut,ajo mekanike,elektrike, ferrokromi,e imentos,ushqimore,etj. te cilat jane private,aksionere ,te perbashketa si dhe shteterore.Deri tani jane privatizuar te gjitha nderrmarrjet e vogla dhe te mesme.Gjithsej jane privatizuar rreth 1700 objekte.

 


Egzistenca ne vite e nje industrie te madhe,me infrastrukturen e saj dhe me nje popullsi me baza teknike te mira,krijojne kondita te favorshme per lindjen e nderrmarrjeve industriale te vogla e te mesme. Kualifikimi,fuqia puntore dhe perkrahja per investimet e huaja ne keto sektore do te bejne qe zona industriale e Elbasanit te gjeje nje zhvillim te ri dhe kthimin ne nje park industrial.   
 
 
 
   
BUJQESIA
Rrethit Elbasanit ka klime te pershtateshme per kultivimin e te gjitha kulturave, qe nga agrumet e perimet ne ambiente te mbrojtura dhe deri tek arrat e geshtenjat si kultura me nevoja ekstreme.